Loading Events

« All Events

 • This event has passed.

Drumeţie – Dealurile Branului: În umbra Bucegilor, se topesc zăpezile

24 April 2021 All day

winter is almost over

Chestii Super-faine

– privelişte magnifică cu creste înzăpezite ale Munților Bucegi și Piatra Craiului;
– admiră natura cum se trezește la viață;
– traseu ușor, ca de început de sezon.

Este pentru mine ?

Vei petrece o minunată zi în mijlocul naturii, împreună cu alți iubitorii ai muntelui !
Vei fi încurajat și îndrumat pe parcursul turei de către ghizii noștri specializați și cu experiență.
Vei putea face multe poze ca să îți amintești de locurile pe care le-ai vizitat.

Vor fi două trasee pentru două nivele de dificultate. Vei putea alege ritmul care ți se potrivește cel mai bine. Este posibil ca grupul mai rapid să parcurgă o distanță mai lungă sau să parcurgă zone mai dificile. Tu vei putea alege traseul potrivit pentru nivelul tău de pregatire fizică.

Toate turele noastre sunt conduse de ghizi montani atestați, dar și cu multă experiență și dedicare. Ghizi iau parte periodic la cursuri de perfecționare pentru a ne asigura ca siguranța ta și a celorlalți participanți este pe mâini bune. Dacă va fi cazul, ghizii vor face sugestii de modificare a traseului pentru a minimiza riscurile si pentru a evita expunerea participanților.

Ghizii sunt veseli, drăguți, amabili și întotdeauna pregătiți să te ajute și să te sfatuiască pe traseu. Ghizii îți vor povesti despre locurile pe unde vei merge și te vei întoarce acasă cu multe amintiri plăcute.

Descriere Program

Pe scurt: Traseu montan, uşor, accesibil oricarei persoane care are un nivel minim de pregătire fizică. Poteca unduieşte pe dealurile din zona Branului cu privelisti deosebite spre crestele înzăpezite ale Bucegilor si Pietrei Craiului. Chiar dacă crestele înalte sunt încă bine acoperite de un strat gros de zăpadă, în zona de dealuri natura a început să revină la viată. Admirăm cum înmuguresc copacii / floriile și păsărelele cânta triluri.
Poteca trece peste dealurile din zona Bran – Moeciu, vom vedea satul răsfirat de munte, colibe singuratice si un peisaj de vis.
Traseul începe dintr-un punct și se termină în alt punct, astfel la sfârșitul turei vom face un scurt transfer, de ~15min, înapoi la punctul de plecare unde am lăsat maşinile, iar pe drumul de întoarcere vom depăna amintiri frumoase de pe traseu.

Detaliat: Intrarea pe potecă este în centru localităţii Moeciu de Sus, unde va fi punctul de întâlnire. Vom începe traseul cu o urcare relativ scurtă dar directă, până pe muchia dealului de lângă noi. În aproximativ 1 ora, vom urca aprox 200m diferenţă de nivel, care a fost şi cea mai dificilă parte a traseului. Ajunsi pe culmea dealului, vom face o binemeritată pauză de energizare (ceva de ronţăit si băut) şi vom admira peisajul deosebit care se deschide in toate direcţiile.
Traseul continuă in mare parte pe muchia dealurilor, într-o lungă unduire şi uşoară coborăre. Vom admira casele răsfirate ale satului de munte din yona Bran – Moeciu, şi vom admira cum natura prinde viaţă după o iarnă lungă. Copacii inmuguresc şi florile au inceput deja sa isi arate petalele multicolore. În zonele umbrite este posibil să traversăm porţiuni cu zăpadă fără risc de alunecare, traseul nu are părţi abrupte. Încălţamintea este trebuie să fie corespunzătoare şi comodă.
După aprox incă 3,5h ajungem la drum, unde câţiva dintre noi vor fi transferaţi pentru aprox 10minute, înapoi la punctul de start, pentru a recupera maşinile. În timp ce noi aştemptăm maşinile, putem povesti imresii de pe traseu, şi putem programa urmatoarea destinaţie pentru un drumeţie de succes.

Detalii tehnice traseu

11,5 km Distanța
1,225 m Altitude maximă
+350 m
Urcare
-530 m
Coborâre
4,5h
Timp aprox.

Grafic de altitudine:

BranArea - MoeciuDeSus CulmeaSimon Simon
BranArea – MoeciuDeSus CulmeaSimon Simon

Punct întâlnire, Transport

Alege între transport propriu sau cu grupul
Poţi veni cu maşina personală. Întâlnirea va fi în zona Bran – Moeciu de Sus, estimată pentru ora 9am. Dar vei primi din timp informaţii cu locul şi ora de întâlnire cât și un număr de telefon de contact.
Sau poţi ocupa un loc în microbusul nostru – alege opţiunea cu transport în momentul rezervării.

Preț și Servicii

Program drumeție:
Hike – Dealurile Branului:
În umbra Bucegilor, se topesc zăpezile

120 lei / adult
80 lei / copil sub <16 ani
100 lei / persoană pentru rezervare de grup de minim 5 persoane – foloseste cod GRUP5

Rezervați din timp. Locuri limitate.

 • program turistic;
 • ghizi însoțitori pe toată durata traseului;
 • 2 variante de program adaptat după nivelul de dificultate al participanților
 • transport la sfârșitul turei înapoi la locul unde am lăsat mașinile.
 • transport până la punctul de întâlnire – vezi opțiunea cu transport;
 • mese;
 • costuri individuale.
 • transport din București pana la punctul de întâlnire + retur: + 150 lei / persoana (minim 2 persoane)
 • transport din Brașov până la punctul de întâlnire + retur: + 40 lei / persoana
 • la cerere se poate organiza transport din alte localități, vă rog solicitați pe email sau telefonic

Se anunță vreme rea …

Ai urmărit iar prognoza meteo este descurajantă. Ce vom face?
Turele noastre confirmate se vor desfășura indiferent de vreme. Ghizii împreuna cu responsabilii de tură vor urmări prognoza dar vor decide doar în dimineața evenimentului dacă, pentur a ține cont de siguranța participanților, vom continua cu planul inițial sau vom modifica traseul, ruta, zona.
Când alegem să modificăm traseul se va ține cont de tura inițială și se va păstra pe cât posibil caracterul inițial al turei.
Anularea turei este ultima variantă pe care o vom lua în considerare.

Înainte de a pleca în orice tură, verifică lista cu echipament necesar (este disponibilă pe pagin noastră aici). Vei putea verifica dacă ai luat cu tine tot ce ai nevoie când faci o ieșlire în natură.

Ia cu tine …

Verifică lista de echipament obligatoriu si lista de echipament recomandat pentru o tură.
Dacă nu ai experienţă în pregăgirea echipamentului, urmăreşte lista şi Îţi va fi mult mai uşor să îţi pregăteşti rucsacul.

Echipament necesar;
Descarcă lista echipament necesar tura drumetie de 1 zi – format PDF.

Asigurare CoVid-19

Ce înseamnă “asigurare CoVid-19.
Poți rezerva acum, iar dacă nu poți călătorii din cauza Covid-19, îți vei primi banii înapoi.
Vom avea nevoie de o dovadă că ai fost testat iar rezultatul este pozitiv, ceea ce te obligă să stai în carantină.
O să ne pară rău să aflam asta, dar te așteptăm la următoarea ieșire.

Măsuri de siguranță anti Covid

Ghizii sunt periodic testati și parcurg zilnic chestionarul de siguranță pentru prevenirea Covid 19. Orice simpom este declarat și urmărit.
Chiar dacă în mijlocul naturii putem păstra suficientă distanța între noi, Întotdeauna vom purta masca în spațiile aglomerate, și ne vom spăla periodic pe mâini.

Rezervă acum !

Nu uita ! Adaugă-ți evenimentul în calendar

Verifică lista cu echipamentul recomandat pentru această tură de 1 zi.

Rezervă-țí acum un loc!!

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking “Get Tickets” will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

TRANSPORT: La preţul pachetului turistic puteţi adăuga transport din Bucureşti sau din Braşov. Pentru rezervarea transportului, după confirmarea rezervării, se va emite separat un link de plata.
Preţ transport de persoană:
– preluare din Bucuresti = 150lei/pers.
– preluare din Braşov = 40lei/pers.